VIDEO | Un fost secretar de stat din Ministerul Transporturilor îi pune la punct pe clujenii nemulțumiți de metrou: “Va avea un impact enorm!”

Metroul din Cluj-Napoca va avea un impact enorm. Nu doar pentru clujeni, ci și pentru cei care vin în Cluj, transmite Dragoș Titea, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, actualmente director juridic la Romatsa.

„Metroul va avea un impact enorm. Nu doar pentru clujeni, ci și pentru cei care vin în Cluj. Orașul se dezvoltă. E sufocat prin natura lui. Ai nevoie de acest metrou, de foarte multe drumuri subterane. Ar ajuta inclusiv agenții economici din Cluj”, a explicat Dragoș Titea, la emisiunea Transilvania la raport, difuzată de Cluj Live.

CITESTE SI: VIDEO | “Aștepți să moară moșu’” – deputatul USR Viorel Băltărețu, despre cum ajung unii în Parlament 

„În primul rând ai limita timpul pierdut. Ai fi mai confortabil. De exemplu Bucureștiul fără metrou ar fi un dezastru.  

Mulți îl contestă, că se cheltuie mulți bani. Dar ne dezvoltă pe noi, și ca oameni, și ca infrastructură”, a concluzionat Dragoș Titea.

Despre metroul clujean

Conform Primăriei Cluj-Napoca, valoarea estimată totală pentru realizarea acestui obiectiv este de 9.064.456.067,00 lei fără TVA, din care:

  • valoarea estimată a lucrărilor de execuție: 8.666.341.418,31 lei fără TVA;
  • valoarea estimată a serviciilor de proiectare (inclusiv alte servicii): Monitorizare, Studii de teren (inclusiv cercetare arheologică preventivă), Expertizare tehnică, Documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor, Verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, Proiect tehnic și detalii de execuție, Asistență tehnică: 398.114.648,69 lei fără TVA.

Durata totală a contractului este de 96 de luni. Mai exact, 12 luni sunt pentru proiectare, iar 84 de luni (7 ani) sunt pentru execuție și finalizare.

  • valoarea estimată a lucrărilor de execuție: 8.666.341.418,31 lei fără TVA;
  • valoarea estimată a serviciilor de proiectare (inclusiv alte servicii): Monitorizare, Studii de teren (inclusiv cercetare arheologică preventivă), Expertizare tehnică, Documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor, Verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, Proiect tehnic și detalii de execuție, Asistență tehnică: 398.114.648,69 lei fără TVA; Durata totală a contractului este de 96 de luni”, arată Primăria Cluj-Napoca.

Cele 19 stații ale metroului din Cluj Napoca vor purta următoarele nume: Țara Moților, Teilor, Copiilor, Sănătății, Prieteniei, Natura Verde, Mănăștur, Sfânta Maria, Florilor, Sportului, Piața Unirii, Piața Avram Iancu, Armonia, Piața Mărăști, Transilvania, Viitorului, Muncii, Cosmos, Europa Unită.

CITESTE SI: VIDEO | Mitul autostrăzii cu tuneluri pentru urși, spulberat de un fost secretar de stat din Ministerul Transporturilor: “Nu există niciun urs acolo!”