VIDEO | Primarul Clujului, Emil Boc, a semnat autorizația de construire pentru Muzeul Personalităților Clujene. Valorea proiectului se ridică la aproximativ 1 milion de euro. 

Foto: ClujLive.ro

”Muzeul va cuprinde exponate în format print, dispozitive multimedia, digital cu cod QR, exponate fizice, despre cele peste 400 de personalități locale – scriitori, istorici, artiști, oameni de știință, cercetători și inventatori. Vizitatorii vor putea obține accesul prin intermediul unor terminale instalate – ochelari VR, căști, sau utilizând dispozitivele personale informații despre personalitățile respective, istorie locală etc. Informațiile vor fi disponibile în limbile română, engleză, franceză, maghiară și germană”, se arată în caietul de sarcini.

Inițial, investiția a fost anunțată inițial pentru anul 2021.

Atelier Schmidt a realizat designul pentru „Muzeul Documentar al Personalităților Clujene”, care va funcționa într-un apartament de peste 100 de mp de pe Bulevardul Eroilor, nr.17. La Muzeu vor fi expuse o biblie care a aparținut Mitropolitului Bartolomeu Anania, dar și un taragot al maestrului Dumitru Fărcaș.