Chinezii sunt interesați să investască la Cluj

Vicepreședinții Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat și Vákár István, au primit miercuri, 6 martie a.c., vizita unei delegații oficiale chineze din provincia înfrățită Shandong, din componența căreia au făcut parte reprezentanți ai Guvernului provinciei.

Scopul acestei întâlniri l-a constituit dezvoltarea relaţiilor de cooperare bilaterală în multiple sectoare, precum și identificarea unor noi domenii de interes în care se pot materializa inițiative benefice ambelor părți.

Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj și moderator al acestei întâlniri: „Ne bucurăm de vizita partenerilor chinezi și de interesul manifestat față de oportunitățile oferite de județul Cluj. Dorința noastră este aceea de a atrage noi investitori și de a învăța cât mai mult din experiența pozitivă a acestui stat, astfel încât transferul de cunoștințe și bune practici să se concretizeze în proiecte reciproc avantajoase.”

În cadrul întrevederii ce a avut loc la sediul forului administrativ județean vicepreședinte Mînzat a realizat o scurtă prezentare a județului Cluj, a municipiului Cluj-Napoca și a Consiliului Județean Cluj. Totodată, s-a discutat despre instituțiile aflate în subordinea forului administrativ județean, proiectele de dezvoltare a acestora și stadionul emblemă a Clujului și a întregii Transilvanii, Cluj Arena. În acest context, domnul Mînzat a vorbit despre oportunitățile oferite de Parcurile Industriale administrate de către Consiliul Județean Cluj prin intermediul Tetarom S.A. și multiplele facilităţi pe care acestea le oferă investitorilor.

De asemenea, a fost abordat și subiectul referitor la cele două mari proiecte de infrastructură medicală gestionate de forul administrativ județean, și anume construirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, care va fi primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România și edificarea Centrului de Transplant Multiorgan, o investiție unică în țară și în sud-estul Europei, ce integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal.

La rândul său, conducătorul delegației chineze, Lin Haibin, s-a arătat impresionat de informațiile care i-au fost oferite și și-a manifestat dorința de a dezvolta și întări relațiile de colaborare dintre provincia Shandong și județul Cluj. Totodată, oficialul chinez a propus realizarea unor transferuri de cunoștințe și know-how între specialiștii celor două părți, precum și a unor schimburi de experiență în domenii precum cel cultural, sportiv și al infrastructurii.