După ce a plecat în Austria, Emil Boc îl pune la punct cancelarul Karl Nehammer: “Vedeți cum este omul cu două fețe?”  

Emil Boc susține că austriecii fac un joc politic prin refuzarea accesului României și Bulgariei în spațiul Schengen. Cancelarul austrial Karl Nehammer a transmis, după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis la Congresul PPE de la București, că poziția țării sale în privința extinderii spațiului Schengen rămâne neschimbată: Austria se împotrivește aderării României.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc: „Vedeți cum este omul cu două fețe? Mă refer la acest cancelar al Austriei. Când s-a supus la vot manifestul Partidului Popular European cu privire la viitorul Europei, în care scrie negru pe alb, admiterea imediată a României și Bulgariei, atât terestru cât și aerian în spațiul Schengen, partidul domnului Nehammer a votat pentru. Eu am fost în sală și am urmărit cu maximă atenție momentul votului. Manifestul a fost aprobat în unanimitate.

Cei din Austria n-au avut curajul să se pună cu Europa. Sunt foarte tari în cuvinte pe internet, dar acolo, când e de vot, nu sunt tari. Au plecat capul și au mers împreună cu Europa înainte. Ei își fac un joc politic lamentabil acasă, din dorința de a câștiga voturi. Au alegeri în septembrie și cred ei că dacă aruncă povara greutăților pe români își vor câștiga voturile. Istoria ne va arăta că nu au dreptate.

Un asemenea partid, mai devreme sau mai târziu, va ieși din istorie. Noi cu siguranță vom intra în Schengen” a declarat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Karl Nehammer și-a reiterat, sâmbătă, obiecțiile față de aderarea României la Spațiul Schengen, într-o nouă postare pe Facebook. El a explicat că spațiul de liberă circulație nu funcționează, „deci nu poate fi extins”.