Inflație record în România: Ciolacu ignoră creșterea alarmantă a prețurilor

Foto: Facebook - Marcel Ciolacu

Premierul român refuză să recunoască realitatea alarmantă a creșterii prețurilor în țară, în ciuda faptului că, pentru a treia lună consecutiv, România înregistrează cea mai mare inflație din întreaga Uniune Europeană.

Marcel Ciolacu susține că veniturile au crescut mai mult decât prețurile, ignorând faptul că această diferență este minimă și că românii se confruntă cu un coș de cumpărături din ce în ce mai greu de suportat lunar.

”Avem o ţară stabilă macroeconomic, avem o ţară unde în acest moment scade inflaţia şi încercăm să scădem preţurile la alimente. Acolo a mai rămas un decalaj. Am cifrele exact cât au crescut per gospodărie, cât au crescut veniturile per persoană, care sunt şi creşterile de preţuri. E pentru prima oară când suntem pe un plus de creştere. E 13,5% au crescut veniturile per persoană, per gospodărie, 13,1. Preţurile au crescut cu 11,5 şi respectiv 11%. E o diferenţă mică, dar e pe plus, nu e pe minus”, a declarat, luni seară, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Este clar că guvernanții nu iau în considerare realitatea din piețele locale, preferând să ofere declarații optimiste în loc să ia măsuri concrete pentru a ajuta populația să facă față inflației galopante.