Uniți împotriva drogurilor: Conferința din Gherla reunește lideri și tineri în lupta împotriva consumului de substanțe interzise

În Municipiul Gherla a avut loc a cincea ediție a conferinței “PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI ÎN RÂNDUL ADOLESCENȚILOR CLUJENI- ALEG”, organizată de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Cluj în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj. Evenimentul, găzduit la Cinematograful “Pacea”, a reunit peste 250 de elevi și profesori de la cele trei licee din oraș.

Această inițiativă face parte dintr-o serie de evenimente similare desfășurate anterior în Municipiile Cluj-Napoca, Turda, Dej și Orașul Huedin, cu scopul de a combate traficul și consumul de droguri în rândul adolescenților.

Printre vorbitori s-au numărat Domnul Mircea Abrudean, Secretarul General al Guvernului, Domnul Ovidiu Drăgan, Primarul Municipiului Gherla, Doamna Marinela Marc, Inspector Școlar General ISJ Cluj, Doamna Maria Forna, Consilier județean și președinte ATOP Cluj, precum și Domnul Marcel Borota, Agent Șef din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Am reușit să organizăm cea de-a cincea ediție, după evenimentele organizate în Municipiile Cluj-Napoca, Turda, Dej și Orașul Huedin. Scopul acestor întâlniri este ca autoritățile cu competență în domeniu să discute cu tinerii, cu părinții, cu cadrele didactice și cu toți cei interesați să se implice activ în lupta împotriva celui mai mare inamic al societății contemporane și anume traficul și consumul de droguri. Până în acest moment, în cadrul celor 5 evenimente, am reușit să interacționăm direct cu peste 1800 de tineri., a scris Maria Forna pe contul sǎu de Facebook.

Un moment emoționant a fost împărtășit de Rafael Breazovan și Andrei Rus, reprezentanți ai Teen Challenge Cluj, care și-au povestit drumul lor de la consumatori de droguri la persoane reabilitate. Evenimentul a fost moderat de doamna Amalia Gurzău, inspector școlar, comunicare instituțională ISJ Cluj.

Organizatorii au subliniat importanța comunicării, informării și susținerii reciproce între instituții și tineri în lupta împotriva consumului de droguri. S-a încurajat implicarea acestora în comunitate și solicitarea de ajutor atunci când se confruntă cu tentații sau probleme legate de consumul de substanțe interzise.