Mesajul transmis de mitropolitul Clujului cu ocazia sărbătorilor pascale: Să iubim nu numai cu cuvântul pe cei din jurul nostru, ci cu fapta.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, i-a îndemnat pe credincioși la săvârșirea faptelor bune de Paști, afirmând că acea credință fără fapte este moartă. Înaltul ierarh ortodox a adus în discuție și conflictele din Ucraina și Gaza, exprimându-și speranța că pacea va triumfa în cele din urmă.

Mesajul transmis cu ocazia sărbătorilor de către ÎSP Andrei, mitropolitul Clujului, face apel la iubire și dragoste, dar totodată și la pace în lume „Lucrul acesta îl propunem și noi, acum, în preajma Paștilor încă o dată, ca dragostea noastră față de cei din casă, față de cei din comunitate, față de cei din oraș, față de cei din țară, să fie o dragoste jertfelnică. Noi suntem prea mici pentru probleme atât de mari, dar abordez și o problemă mare. Noi, cei mici, ne putem doar ruga. E vorba de cele două războaie, războiul din Ucraina și cel din Gaza.

În Ucraina e războiul dintre două țări creștine. E adevărat că în Gaza nu sunt toți creștini, dar sunt puțin creștini. Acolo întrebarea este unde e dragostea creștină atunci când vrei să-l pui la punct pe celălalt cu bombe, cu arme?

Dragostea adevărată este jertfelnică.

Lucrurile mici pe care noi le putem pune în practică trebuie să le facem, să iubim nu numai cu cuvântul pe cei din jurul nostru, ci cu fapta.

Lucrurile pe care le putem face pentru ei să le facem întotdeauna, și acum cu prilejul Paștilor, să le facem când au nevoie.”.

La final, ÎPS Andrei amintește spusele Sfântului Iacob „credința fără faptă este moartă”, iar prin aceste cuvinte, ne îndeamnă să fim mai buni și le urează tuturor credincioșilor „ o sărbătoare frumoasă și nouă înșine și lor sfatul acesta li-l dăm, ca dragostea lor față de cei din jur să fie una jertfelnică, concretă, prin fapte bune”.