Termen limită de depunere a cererilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități: 30 iunie 2024

Direcția de Asistență Socială și Medicală din Cluj-Napoca aduce în atenția beneficiarilor de carduri-legitimație de parcare pentru persoanele cu dizabilități o notificare importantă privind termenul limită pentru depunerea cererilor de obținere a noilor carduri.

Potrivit informațiilor oficiale transmise de către autorități, persoanele care dețin carduri-legitimație de parcare pentru persoanele cu dizabilități emise până la data de 1 iulie 2023 sunt rugate să se adreseze Direcției de Asistență Socială și Medicală până cel târziu în data de 30 iunie 2024. Scopul acestei demersuri este eliberarea unui nou card-legitimație de parcare, conform cerințelor prevăzute în Ordinul nr. 163/2023 privind implementarea formatului unic al cardului-legitimație de parcare pentru persoanele cu handicap.

Pentru a facilita procesul de solicitare, beneficiarii sunt îndemnați să completeze cererea pentru eliberarea noului card-legitimație de parcare pentru persoanele cu dizabilități și să o însoțească de documentele necesare, respectiv: carte de identitate, certificat de încadrare în grad de handicap și o fotografie 3/4 cm tip carte de identitate (electronic în format jpeg). Aceste documente pot fi transmise online la adresa de email: dizabilități@dasmclujnapoca.ro sau pe Whatsapp la numărul de telefon 0735210552.

Alternativ, beneficiarii pot depune personal documentele menționate la sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală din Cluj-Napoca, situat pe aleea Venus FN (aleea situată între nr. 20-22), ghișeul 3, respectând programul de funcționare următor:

  • Luni, marți, miercuri între orele: 8:30 – 15:30
  • Joi între orele 8:30 – 17:00
  • Vineri între orele 8:30 – 14:00.

Este important de menționat că cardurile-legitimație de parcare pentru persoanele cu dizabilități emise până în data de 1 iulie 2023 își păstrează valabilitatea până în data de 30 iunie 2024. Aceste măsuri vin în sprijinul persoanelor cu dizabilități pentru a asigura accesul facil și sigur la facilitățile de parcare destinate lor în municipiul Cluj-Napoca.