Transilvania Talent Lab: Oportunitate de excepție pentru tinerii cinefili

În pragul celei de-a 21-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), organizatorii anunță deschiderea înscrierilor pentru unul dintre cele mai așteptate programe dedicate tinerilor pasionați de cinematografie: Transilvania Talent Lab (TTL).

Adresat celor cu vârsta de până în 35 de ani, Transilvania Talent Lab se bucură de prestigiul și experiența acumulată în cei 12 ani de existență, fiind considerat un veritabil incubator de talente în industria filmului. Regizori, scenariști sau producători din România și Republica Moldova, cu o minimă experiență relevantă în domeniu, sunt invitați să își înscrie proiectele până pe data de 18 mai 2024, prin completarea unui formular online disponibil pe site-ul oficial TIFF.

Evenimentul va avea loc în perioada 18-22 iunie, la Cluj-Napoca, unde 10 participanți selectați vor beneficia de un program intensiv de formare și networking în domeniul cinematografiei. Pe parcursul a 5 zile pline de inspirație, aceștia vor fi expuși la proiecții speciale din cadrul TIFF, seminarii și masterclass-uri conduse de experți recunoscuți în domeniul regiei, scenariului, producției, marketingului și distribuției de filme.

Transilvania Talent Lab este structurat în 3 module de lucru, acoperind toate aspectele esențiale ale realizării unui film: dezvoltare, producție, marketing/distribuție & festivaluri. Participanții vor avea oportunitatea unică de a-și dezvolta proiectele cinematografice și de a primi feedback de la specialiști renumiți din industria filmului, români și străini.

În contextul unei lungi tradiții de succes, TTL revine în 2024 la formatul inițial, concentrându-se pe susținerea și promovarea tinerilor cinești. Printre cei care și-au început parcursul în cadrul acestui program se numără regizori deja consacrați precum Ruxandra Ghițescu, Monica Stan, Marius Olteanu, Andreea Borțun sau Cristina Groșan.

Pentru mai multe informații și detalii despre înscriere, vizitați site-ul oficial al Festivalului Internațional de Film Transilvania. Transilvania Talent Lab continuă să fie un reper al inovației și al promovării noilor talente în industria cinematografică, oferind o rampă de lansare esențială pentru viitorii creatori de film.

Regulamentul complet poate fi consultat aici: https://tiff.ro/ttl/regulament

Sursa: https://tiff.ro/