Momente critice pentru Florin Piersic: Riscuri rajore înaintea unei noi intervenții chirurgicale la inimă

Starea de sănătate a marelui actor român, Florin Piersic, este în centrul atenției după ce a suferit o intervenție chirurgicală complicată la genunchi, care a dus la apariția unei infecții. Acum, la vârsta de 88 de ani, Piersic se confruntă cu o situație medicală critică, întrucât medicii de la Institutul Inimii iau în calcul o nouă intervenție chirurgicală la inimă, ca urmare a infecției care s-a instalat în corpul său.

Această nouă intervenție este esențială pentru a-l menține pe Piersic în viață, însă este însoțită de riscuri extrem de mari. Deoarece actorul suferă și de diabet, care a evoluat în mod preocupant, medicii sunt cu gandul la ceea ce ar însemna urmările unei astfel de operații.

Principala problemă o reprezintă riscul chirurgical în sine. Pentru a elimina infecția din inimă, medicii trebuie să efectueze o intervenție delicată, urmată de schimbarea stimulatorului cardiac care îl ajută pe Piersic să trăiască. Cu toate acestea, la vârsta și starea sănătății sale actuale, riscurile sunt considerabile.

Una dintre principalele preocupări este legată de anestezie. În timpul intervenției, este necesar să se decidă dacă anestezia va fi totală sau locală, iar această decizie este crucială pentru siguranța și succesul operației. În plus, există posibilitatea ca Piersic să fie ținut în viață pe parcursul intervenției prin intermediul unui stimulator cardiac extern, dat fiind fragilitatea inimii sale.

Cluj Live vǎ ține la curent cu informați legate de evoluția stării de sănătate a lui Florin Piersic și de deciziile medicale luate în acest sens.