VIDEO | Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns pe aeroportul din Cluj: Credincioșii se pregătesc pentru Înviere.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a pășit pe pământ clujean, sosind sâmbătă seara pe Aeroportul “Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Avionul care a transportat această binecuvântare a fost întâmpinat cu solemnitate pe pistă de către Înaltpreasfințitul Andrei, mitropolitul Clujului, însoțit de un grup de preoți. Această lumină sfântă va fi distribuită acum în bisericile din întregul județ al Clujului, pregătindu-se pentru slujba de Înviere care urmează să aducă bucurie și lumină în sufletele credincioșilor.

Mitropolitul Andrei a spus că Sfânta Lumină reprezintă o binecuvântare ce aduce alinare și pace spirituală în inimile credincioșilor ortodocși.

”S-a coborât azi la Ierusalim și a ajuns și la noi. Mulțumim celor ce au adus-o. Dacă este să dăm o definiție scurtă luminii acesteia, ne vom inspira din Evanghelia după Ioan unde Mântuitorul ne spune – Eu sunt lumina lumii. Ce-l ce-mi urmează Mie nu va umbla întru întuneric, ci va avea lumina vieții. Așa că le dorim tituror credincioșilor noștri Paști cu bucurie, cu binecuvântare, la toate mesele inimi vesele, iar lumina sfântă adusă de la Ierusalim și împărțită prin toate bisericile să le lumineze calea”, a spus IPS Andrei.

Sfânta Lumină de la Ierusalim, adusă în țară de o delegație a Patriarhiei Române, a ajuns și anul acesta la Cluj-Napoca, sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 20:45, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din municipiu, unde a fost întâmpinată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Ierarhul a împărțit Sfânta Lumină delegațiilor din cele nouă protopopiate ale Eparhiei, precum și tuturor celor prezenți.