Creșterea prețurilor locuințelor în România: Clujul conduce, timișoara depășește Bucureștiul

În ultima perioadă, prețurile locuințelor în întreaga țară au înregistrat o creștere semnificativă, iar Clujul pare să fie un punct de referință în acest sens. Specialiştii în zona imobiliară spun că lipsa terenului disponibil pentru construcții este un factor major care contribuie la această creștere. Afluxul de studenți și industria IT sunt și ele responsabile pentru prețurile mari practicate în Cluj-Napoca.

Potrivit datelor recente, Timișoara a depășit Bucureștiul în ceea ce privește prețurile locuințelor. Clasamentul actual al prețurilor medii pe metru pătrat în principalele orașe din România este următorul: Cluj-Napoca conduce cu un preț mediu de 2874 euro/mp, urmat de Brașov cu 2211 euro/mp, Timișoara cu 1885 euro/mp și București cu 1850 euro/mp.

Această tendință de creștere a prețurilor locuințelor poate avea multiple cauze, inclusiv cererea în creștere în zonele universitare și tehnologice, precum și speculațiile pe piața imobiliară. În acest context, este important ca autoritățile să monitorizeze evoluția pieței imobiliare și să ia măsuri adecvate pentru a asigura accesibilitatea locuințelor pentru toți cetățenii.