BREAKING NEWS: Robert Fico, premierul Slovaciei, a fost împuşcat

Premierul Slovaciei, Robert Fico a fost împușcat în urma unui schimb de focuri de armă, acesta a fost transportat de urgență la spital, anunță Associated Press.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat după o ședință de guvern pe care a susținut-o intr-un oraș aflat la aproximativ 150km de Bratislava.
Purtătorul de cuvânt al guvernului, confirma incidentul și îl clasifică fiind o tentativă de asasinat, potrivit agenției de presă din Slovacia, TASR.

Era o mulțime de oameni care așteptau afară și unul dintre ei a început să tragă. A fost imediat reținut, iar agenții de securitate l-au luat pe prim-ministru. Potrivit informațiilor noastre, trăgătorul ar fi trebuit să îl vizeze chiar pe prim-ministru“, relatat un reporter al publicației slovace HN Online, potrivit ȘtirileProTV.ro

Atacatorul a fost identificat și reținut de poliție. Zona a fost securizată, iar centrul comunitar a fost evacuat. Gărzile de securitate au protejat ceilalți membri ai guvernului.

Conform martorilor prezenți, Fico s-a apropiat de mulțimea care îl saluta când s-au auzit mai multe focuri de armă. În acel moment, premierul Slovaciei a căzut imediat la pământ.

Robert Fico este în stare critică

intr-un comunicat oficial, reprezentanții premierului slovac, Robert Fico, precizează că premierul se află în stare critică și din acest motiv s-a luat decizia să nu mai fie transportat cu elicopterul în Bratislava, ci într-un oraș mai apropiat, deoarece drumul ar fi prea lung până în capitală și s-ar putea ca acesta să nu reziste. Robert Fico trebuie operat de urgență, iar „următoarele ore sunt decisive”, după spusele echipei premierului.

Sursă video: X/NEXTTA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.