Noaptea Muzeelor sâmbătă la Cluj-Napoca. Unele muzee boicotează evenimentul

Ediția din anul 2024 a evenimentului „Noaptea Muzeelor”, va avea loc sâmbătă, 18 mai, în mai multe locații din Cluj și din țară. Cei care nu reușesc să viziteze atracțiile orașului în programul normal de vizită, sunt poftiți să o facă sâmbătă, deoarece acestea vor fi deschise până la miezul nopții.

În Cluj-Napoca vor fi deschise 30 de muzee, centre culturale și galerii ale universităților, care așteaptă vizitatori până în miez de noapte.

Muzeele UBB își deschid porțile până la miezul nopții

Cu ocazia Nopții Muzeelor, Universitatea Babeș-Bolyai îi așteaptă pe clujeni în cele 9 locații inedite și promite o noapte de neuitat, plină de artă și istorie.

„Vom avea expoziții care vă vor fascina, ateliere care vă vor inspira și surprize care vă vor încânta. Intrarea este gratuită. Vă așteptăm cu drag!”, spun reprezentanții UBB.

Locațiile UBB care pot fi vizitate, sâmbătă până la miezul nopții, sunt:

  • Muzeul Alexandru Duma;
  • Muzeul Memorial „David Prodan”;
  • Muzeul Holocaustului;
  • Muzeul de Mineralogie;
  • Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie;
  • Muzeul Zoologic;
  • Vivariul;
  • Galeria „Paul Sima”;
  • Sala „Liviu Vlad”.

Atracțiile Clujului care respectă programul Nopții Muzeelor

Cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, în Cluj-Napoca vor putea fi vizitate numeroase locații de interes, printre care se numără La Cave / Institutul Francez din România la Cluj-Napoca, Centrul Comunitar Pietrelcina, Turnul Pompierilor, Muzeul Militar „Mareșal Constantin Prezan”, Templul Memorial al Evreilor Deportați din Cluj (fosta Sinagogă Neologă), Steampunk Transylvania, Muzeul Mitropoliei Clujului, VITRI și Atelierul de Murano, Casino-ul, Centrul pentru Tineret Cluj-Napoca, Centrul de Interes, Centrul Cultural Evreiesc.

Unele muzee boicotează evenimentul

Muzeul de Artă, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Farmaciei și Muzeul Etnografic nu vor participa la evenimentul Noaptea Muzeelor. Cu toate acestea, ele vor fi deschise pentru vizitatori în ziua sâmbătă, între orele 10 și 17.

Decizia angajaților de a nu lua parte la Noaptea Muzeelor este o formă de protest față de amânarea măsurilor promise de guvern, menite să rezolve problemele financiare ale angajaților din muzee și biblioteci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.