S-au întâlnit două „minuni” ale ultimului sezon al României, iar finalul a fost unul la fel de miraculos precum toată povestea Cupei din acest sezon. Oțelul și Corvinul ar fi avut nevoie de un stadion mai mare decât cel de la Sibiu, sunt echipe tare iubite în orașele lor, la Galați și Hunedoara. Iar asta s-a văzut și la finală, unde oamenii din cele două orașe au sunat adunarea. Au venit din America, din toată Europa, ca să asiste la un moment poate unic pentru ei. Cine știe ce va fi mai departe.
Și au avut ce să vadă. Era clar de la început că unii vor pleca triști acasă, iar alții vor fi fericiți. Așa e fotbalul, aduce bucurii și tristeți, ăsta e izvorul care naște pasiuni nebănuite.
Oțelul pornea ca favorită, dar Cupa a ajuns la Hunedoara. Oricine ar fi câștigat-o, ar fi făcut-o pentru prima data. Așadar, Corvinul din liga a doua a reușit miracolul, după ce le-a pierdut pe drum pe Sepsi, CFR Cluj sau Voluntari în acest sezon de Cupă. Cu Galați, echipa lui Florin Maxim a revenit de două ori, a egalat, a dus meciul la penalty-uri și acolo a avut nervii mai tari. Merită toate felicitările din lume, mai ales că în liga a doua Corvinul nu a avut drept de promovare, așadar n-a avut pentru ce să lupte. E cu atât mai mare meritul lui Florin Maxim, care i-a ținut conectați pe jucători.
Acum, Corvinul așteaptă să primească dreptul să joace în Europa, o derogare de la UEFA, care are alte legi decât în România. Dacă va primi, va juca în Europa League.
E prima oară după 49 de ani, când o echipă de liga a doua ia Cupa României. Nici generația de aur de la Corvinul din anii 80, cu Mircea Lucescu în frunte, n-a reușit să se atingă de trofeu.
Corvinul, fără să vrea, îi face un rău și lui U Cluj, care e nevoită să mai joace un meci de baraj, cu Oțelul, pentru Conference League. Dacă Oțelul ar fi luat cupa, U Cluj ar fi jucat doar cu locul trei din play-off.
Dacă primește drept de la UEFA, Corvinul din B, fără drept de promovare, va juca cel puțin patru meciuri europene. Și dacă pierde în Europa League, merge în Conference League.
La Hunedoara a fost noapte albă, după performanța istorică. E normal să fie așa. Cupa asta va deveni mândria orașului, va rămâne în cărțile de istorie peste ani. Probabil, se va petrece încă trei zile și trei nopți, ca în Nunta Zamfirei. Acum pentru Cupa lui Maxim.
Toată noaptea s-a scandat: Cupa e la Castel. La Castelul Corvinilor. E o victorie mare, care aduce istoria în ziua de azi, iar aristocratul Ioan de Hunedoara, cunoscut ca și Iancu, dacă ar fi trăit ar fi adunat oștenii și ar fi ieșit în stradă. Victoria Corvinului aduce aminte de celebra bătălie de la Sibiu cu turcii, pe care Iancu de Hunedoara a câștigat-o. Acum, Corvinul a luptat și a învins oastea de muncitori alergați prin munți a lui Dorinel. Victoria Corvinului e mai mare decât ne putem închipui.