VIDEO | Protest la Prefectura Cluj: Angajații primăriilor cer echitate salarială

Zeci de angajați ai primăriilor au pichetat marți sediul Prefecturii Cluj, continuând protestele care durează de câteva luni din cauza nemulțumirilor legate de discriminarea salarială. Protestatarii, membri ai Sindicatului Național SCOR, au depus și o petiție adresată prefectului județului Cluj, Irina Munteanu, prin care cer Guvernului adoptarea noii Legi a salarizării.

Protestul, care a început la ora 11.00, a atras și funcționari publici din județele Mureș și Sălaj. Participanții au venit echipați cu vuvuzele și pancarte pe care erau scrise mesaje către Guvern, precum „Și noi suntem Primăria” și „Statul românesc are nevoie de profesioniști. Nu ne mai trageți pe dreapta!”.

Protestele din Cluj durează de mai bine de două luni, fiind motivate de diferențele salariale dintre funcționarii publici din comunele mici și orașele cu populație sub 20.000 de locuitori, comparativ cu cei din orașele mari și municipii. Cornelia Delimoț, președinta filialei Cluj a Sindicatului Național Solidaritatea Comunelor și Orașelor din România (SCOR), a subliniat că această disparitate este cea mai mare nemulțumire a angajaților primăriilor din comunele județului.