Cluj-Napoca: Gazda Conferinței Eurocities 2024 – Orașele europene colaborează pentru un viitor sustenabil

Cluj-Napoca va fi gazda prestigioasei conferințe anuale Eurocities 2024, organizată pentru prima dată într-un oraș din Europa de Est. Evenimentul se va desfășura între 29 și 31 mai 2024 sub sloganul “Green.Innovative.Resilient” și va reuni reprezentanți ai administrațiilor locale din întreaga Europă pentru a discuta soluții la provocările urbane contemporane, inclusiv schimbările climatice și inegalitățile sociale.

Conferința, sub deviza “Europa începe la Cluj-Napoca”, va oferi o platformă pentru colaborare la nivel local, regional, național și european, promovând sustenabilitatea și calitatea vieții. Orașul nostru este recunoscut pentru inițiativele sale inovatoare, cum ar fi modernizarea transportului public și proiectele de eficiență energetică, fiind selectat în programul “100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030” al Comisiei Europene.

Eurocities 2024 la Cluj-Napoca: Înfruntarea provocărilor urbane prin inovație și colaborare

Eurocities 2024 se desfășoară într-un moment strategic, cu o săptămână înainte de alegerile pentru Parlamentul European, oferind liderilor orașelor ocazia de a-și împărtăși viziunea pentru o Europă mai verde, inovatoare și rezilientă. În cadrul evenimentului, se va adopta și noul document strategic Eurocities pentru următorii cinci ani, aliniat cu mandatul noilor instituții europene.

Competiția Eurocities 2024, care va avea loc în cadrul unei gale festive, va premia inovațiile urbane în trei categorii, cu finaliști precum Madrid, Bordeaux, Zurich și Rotterdam. Alegerea Cluj-Napoca ca gazdă a acestui eveniment important a fost anunțată la Brussels Urban Summit 2023, confirmând statutul orașului nostru ca lider în administrația publică europeană.

Detalii despre conferință și participanți, precum și programul acesteia pot fi consultate pe website-ul oficial: Eurocities 2024 Cluj-Napoca .