Transfăgărășanul se deschide începând de vineri. Turiștii sunt avertizați să fie atenți la urși

Începând de vineri se redeschide Transfăgărășanul, iar șoferii vor putea circula între Bâlea Lac (judeţul Sibiu) şi Piscul Negru (judeţul Argeş), însă doar pe timpul zilei, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, conform Agerpres.

„De mâine (7 iunie), începând cu ora 07,00, se deschide circulaţia pe Transfăgărăşan, inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) şi Piscul Negru (AG). Precizăm că circulaţia va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 07,00 – 21,00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiţii de siguranţă”, se arată într-un comunicat de presă al DRDP Brașov.

Turiștii sunt avertizați să fie foarte atenți la urși, aceștia își fac tot mai des apariția pe șosea.

„De asemenea, vă recomandăm să circulaţi cu atenţie, mai ales având în vedere că anul acesta a crescut numărul urşilor care se deplasează şi chiar staţionează pe partea carosabilă”, este sfatul DRDP Braşov.

Există și o alternativă la mașină, distanța dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, poate să fie parcursă și cu telecabina.

Transfăgărăşanul este închis circulaţiei rutiere în sezonul rece, din cauza pericolului de avalanşe, dar şi a stratului foarte mare de zăpadă de pe şosea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.