Trei dintre victimele exploziei de la Botoșani au nevoie de intervenții chirurgicale

Trei persoane, victime ale exploziei din Botoșani, sunt internate pe secția ATI de la Clinica de Chirurgie Plastică şi Arşi din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi şi au nevoie de intervenţii chirurgicale.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că cei trei sunt internaţi în terapie intensivă Arşi şi sunt stabili hemodinamic. Ei sunt sedaţi, intubaţi pentru că au nevoie de intervenţii chirurgicale. 

Este vorba despre un bărbat de 56 ani, care are arsuri de gradul II pe 24% din suprafaţa corporală; un alt bărbat în vârstă de 43 ani, cu arsură de gradul II pe 15% din corp, şi un bărbat de 41 de ani, cu arsuri pe o suprafaţă de peste 20% din corp, de gradul I şi II, conform Agerpres.

„Toţi trei sunt internaţi la terapie intensivă. Sunt sedaţi. Nimeni nu poate fi operat fără anestezie. Vor fi apoi treziţi şi detubaţi când decide medicul ATI. La primul pacient adus de la Botoşani, cu suprafaţa corporală arsă estimată iniţial la Botoşani de 12%, la internare medicii specialişti au constatat că suprafaţa arsă este dublă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon” Iași, dr. Diana Cimpoeşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.