PSD obține rezultate surprinzătoare în fiefuri tradiționale ale dreptei

Foto: ClujLive.ro

Partidul Social Democrat (PSD) a înregistrat rezultate remarcabile în județe considerate tradiționale fiefuri ale dreptei politice, potrivit fostului premier Victor Ponta. Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, Ponta a subliniat câștigurile semnificative ale PSD în regiuni precum Banatul, Maramureș și Suceava, unde candidații tineri, sub conducerea lui Sorin Grindeanu, au obținut victorii importante. De asemenea, PSD a recuperat Prahova și Sectorul 2 din București.

“Sub leadershipul lui Sorin Grindeanu, am câștigat Banatul (Timiș și Caraș Severin) cu niște oameni tineri. La fel, am câștigat Maramureș și Suceava și am luat înapoi Prahova și Sectorul 2,” a declarat Ponta.

În județele unde PSD era deja bine poziționat, precum Dâmbovița, Galați, Vâlcea, Bistrița, Hunedoara, Tulcea, Dolj și Sectoarele 2 și 3 ale Capitalei, partidul și-a mărit avansul față de alegerile din 2020. Aceste rezultate au consolidat poziția președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care a obținut cel mai bun rezultat la alegerile locale de până acum, depășindu-l pe cel din 2012, când PSD a candidat pe liste comune cu USL.

“Mare păcat de București și de alte zone importante unde nu am fost nici măcar pe locul 2. Și mare păcat că au salvat PNL la europarlamentare – nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită,” a adăugat Ponta, referindu-se la dificultățile întâmpinate în anumite regiuni și colaborarea cu PNL în trecut.

Aceste rezultate confirmă o schimbare semnificativă în peisajul politic românesc, PSD reușind să se impună chiar și în județe dominate tradițional de partidele de dreapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.