Ziua Părinților de Îngeri se comemorează pe 15 octombrie. Legea promulgată de președinte, prevede consilierea psihologică gratuită pentru părinți

Legea promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis stabilește că “Ziua Părinților de Îngeri”, comemorând copiii decedați la naștere sau până la vârsta de 18 ani, va fi marcată pe 15 octombrie, iar părinții vor beneficia de consiliere psihologică gratuită timp de șase luni.

Pentru marcarea acestei zile, autoritățile publice centrale și locale, precum și organizațiile neguvernamentale, pot organiza diverse evenimente și activități publice.

Legea prevede că părinții copiilor decedați în timpul sarcinii, la naștere sau până la vârsta de 18 ani, indiferent dacă sunt asigurați în sistemul de asigurări sociale de sănătate la momentul decesului, vor beneficia de zece ședințe de consiliere psihologică gratuite, pe o perioadă de șase luni.

Costul acestor ședințe va fi acoperit din bugetul de stat alocat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială și agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, respectiv a municipiului București, conform unei hotărâri de Guvern.