Producători din întreaga țară vor fi prezenți în centrul Clujului cu flori de sezon, arbuști, cactuși sau plante suculente. Nu vor lipsi nici plantele aromatice, care aduc o savoare aparte preparatelor culinare. De asemenea, clujenii vor găsi pe strada Potaissa cele mai frumoase idei pentru amenajarea grădinii sau chiar a balconului, inclusiv mobilier special și produse ceramice.
Totodată, cu ajutorul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la București, pe Strada Potaissa ajunge în premieră arhitectul peisagist Victor Dijkshoorn, care va susține un workshop special plecând de la eforturile déjà realizate de asociația Daisler înspre transformarea permanentă a străzii și va lua în discuție tipologii similare întâlnite în Vest care s-au soldat cu soluții permanente. La discuții vor participa și membri ai Ordinului Arhitecților din România – Filiala Transilvania, dar și reprezentanți ai Asociației Peisagiștilor din România – Filiala Nord-Vest.
Din programul evenimentului nu vor lipsi nici momentele muzicale, iar vizitatorii se vor putea fotografia în cele mai inedite spații, pregătite special pentru ei, toate urmând să fie anunțate la momentul potrivit.
“Strada Potaissa e un loc de care ne-am îndrăgostit. Ne dorim să o vedem vie, reabilitată, trăindu-și zilele de glorie ca una dintre cele mai frumoase străzi ale orașului și ale țării, de ce nu? Pentru asta revenim în fața voastră an de an, pentru asta vă cerem sprijinul și ajutorul, an de an”, spune Andi Daiszler, inițiatorul Străzii Potaissa.
CITEȘTE SI: Româncele alocă mai mulți bani pentru produse cosmetice de calitate după pandemie
Proiectul, inspirat de seria de evenimente street delivery, vrea pună în valoare strada uitată de lângă zidul cetății, pentru a testa reacția publicului la diverse modalități de transformare a zonei, în speranța că într-o zi acest lucru se va întâmpla definitiv. De la eveniment nu va lipsi nici celebra instalație Mi-e Dor de Tine, care va fi poziționată încă o dată deasupra intrării pe Strada Potaissa, dar tot aici va poposi încă o instalație surpriză.
Piața de flori altfel va funcționa după orarul 10-22, iar accesul la eveniment va fi permis tuturor celor vaccinați complet împotriva virusului SARS-COV 2 de cel puțin 10 zile ori tuturor celor care prezintă rezultatul negativ la un test de prezență COVID-19, potrivit normelor în vigoare. Accesul este gratuit, dar supus reglementărilor în vigoare, în conformitate cu legea.
În acest an Strada Potaissa este susținută de Mercator Medical, Wolfpack Digital, Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București, Daisler Print House, Mercedes Benz by ATP Motors, Eco Garden și Asociația Peisagiștilor din România – Filiala Nord-Vest.
Parteneri media Magic FM și Clujlife.com.
Strada Potaissa este organizată de Asociația Daisler, fondată la Cluj-Napoca în 2016 cu scopul de a reactiva spațiile urbane prin metode cultural-creative.