A fost un weekend de poveste în curtea restaurantului DaPino, acolo unde a avut loc evenimentul “Culinăria de Iarnă”. Mai multi bucatari, producatori locali dar si specialisti in arta culinara s-au intrecut in pregatirea celor mai delicioase retete traditionale romanesti. Participantii au avut parte de un adevarat festin culinar, in pragul sarbatorilor de iarna.
O noua editie a evenimentului numit Culinăria a avut loc in acest weekend in curtea restaurantului DaPino. Bucatele pregatite dupa retete de odinioara au fost acompaniate de muzica lautareasca, totul intr-un cadru de poveste.
La Culinăria de Iarnă au fost celebrate traditiile romanesti, mai ales acum in preajma sarbatorilor. Bucatari cu experienta, producatori locali si specialisti in arta culinara au pregatit impreuna cele mai delicioase preparate si au umplut mesele cu bucate pregatite la ceaun sau la gratar.
Printre bunatatile din care participantii s-au putut infrupta s-au numarat celebrele sarmale de rata, zama de varza, chisatura cu pita cu maia, sloi de oaie cu mamaliga si multe altele.
De pregatirea preparatelor traditionale s-au ocupat Mircea Groza-reprezentantul bucatariei romanesti si unul dintre rarii culegatori cu adevarat autentici de traditii, impreuna cu Ioan Bebeselea- un chef sublim, caruia ii place sa introduca si sa redescopere ingrediente date uitarii in retele sale. Acestia au facut echipa cu bucatarii restaurantului, iar ingredientele folosite pentru preparatele servite au provenit din bacania DaPino, de la Oitele de la Copaceni, Papa la Soni, Narcheese si Painea de sub deal.
Culinăria de Iarnă a insemnat si o cina a la carte intr-o locatie cu totul deosebita. Cei care s-au asezat la masa au putut degusta mancaruri alese si au avut parte de muzica live si lautrari la masa.
Atmosfera a fost intretinuta de cei de la Night Losers, Taraful de la Palatca, Radu Nechifor & The Dreamcatcher Band si Dj Vazduh.
Amfitrionii evenimentului au fost Cezar Ioan – jurnalist profesionist si fondatorul celei mai longevive publicatii despre vinuri din Romania: Vinul.ro – impreuna cu Cosmin Dragomir – jurnalist culinar, specializat in istoria gastronomiei romanesti, publisher gastroart.ro, autorul cartii “Curatorul de zacusca și alte povestiri gastronomice romanesti”.
Culinăria este un eveniment cu traditie care se desfasoara periodic in cadrul locatiei DaPino din Cluj-Napoca. Organizatorii pregatesc noi surprize culinare pentru urmatoarele editii.