Dornici să facă mișcare și cu gândul la vacanță, românii au acum o rezolvare într-o sală de sport din Cluj-Napoca.

Amalia este una dintre clientele salii de fitness din Cluj Napoca. Pentru ca anul acesta nu a reusit sa plece in destinatiile exotice pe care le prefera, tanara a ales ca macar prin intermediul unor antrenamente sa se simta ca in vacanta. Tanara a ales un antrenament pe bicicleta eliptica dar efortul abia il simte pentru ca este mult mai concentrata pe joc.

Antrenamentele cu realitate virtuala sunt mai interesante, dar si mai distractive, spun angajatii dar si clientii salii.

“E chiar o experienta aparte pentru ca in secunda in care iti pui ochelarii pe ochi esti propulsat in universul jocului si chiar ai impresia ca esti acolo”, spune aceasta.

Andrei si Raluca au venit cu ideea acestei sali de fitness dupace au vazut modelul in strainatate. Cei doi au accesat fonduri europene pentru achizitionarea aparatelor, iar de cateva zile au deschis locatia din Cluj.

” A existat si exista putin scepticism cand vine vorba de tehnologie si lucruri noi dar acesta dispare complet dupa maxim 5 minute de antrenament cand deja oamenii sunt prinsi acolo, de experienta, in momentul in care isi dau jos casca si asteapta sa incerce si alte aplicatii si alte modalitati si sa revina sa vada rezultatele”, spun cei doi.

“Folosim eliptica si casca de realitate virtuala, toate datele se transmit pe aparat de pe un dispozitiv bluetooth montat pe roata. O sa vada rotatiile pe minut, caloriile arse si asa mai departe. Casca efectiv te ajuta sa vezi un enviroment pe care ti-l alegi tu, la mare, la soare, la munte, unde vrei tu. Te face sa faci o cursa mai lunga, nu te mai gandesti la efortul pe care il depui. Avem diferite activitati unde poti sa incepi sa lucrezi pe muzica, poti sa dansezi, sa boxezi, sunt anumite aplicatii care iti testeaza agilitatea, sa vezi cat de rapid reactionezi la anumiti factori din joc”, ne-a declarat Andrei Krișan- co-proprietar sala.

Antrenamentele nu se fac doar pe aparate. Pentru cei care isi doresc sa experimenteze si alte jocuri exista variante.

Pana acum sala de fitness s-a bucurat de un real succes. Majoritatea clientilor au optat pentru antrenamentele in destinatii de vacanta, acolo unde si-ar fi dorit sa ajunga anul acesta.

“Primim tot timpul intrebari de genul: care sunt cele mai populare destinatii, pot sa fiu pe plaja , sigur poti. Acum e frig afara deci poti sa fii pe plaja, sa mergi in desert, sa ai senzatia ca ti-e si cald si evident tot vrem sa fim unde nu sunte, nu? Pretul unui pachet cu patru antrenamente cu realitate virtuala costa 45 euro, iar in cazul abonamentelor pe mai multe luni exista si o reducere”, ne-a spus Raluca Jucan- co-proprietar.