Miami un singur dor…

Simona Halep a simțit miros de izbânda la TAS, a tras tare la Dubai, unde si-a cumpărat și o casă, și revine pe teren mai repede decât spera chiar familia ei. Interesant este că Halep e cea care a făcut cerere spre organizatorii de la Miami ca să primească un wild-card, iar răapunsul americanilor a venit aproape pe loc. Da, te așteptăm! 

Asta înseamnă că Halep se simte în vână, că e gata să recupereze timpul pierdut fără voia ei. Mai mult, prin vocea tatălui Stere Halep, ea a anunțat că vrea să revină în top, să fie din nou numărul unu în lume. 

Dar mai poate? Căt de greu e să revii după un an și jumătate fără un meci, fără ritm? Răspunsul e simplu: teribil de greu. Halep face 33 de ani în septembrie. E drept, exemple există. Uitați-vă la Azarenka ce meciuri face după pauza cam cât a lui Halep sau chiar mai mare, în care a născut. 

Ambițioasă din fire, Halep se aventurează la primul turneu de milioane care se joacă după ce ea a primit verdictul care i-a tăiat pedeapsa de la patru ani la doar nouă luni. Cam riscant ar zice mulți. Este, da, spun și eu. Pentru că multe se vor sparge în capul ei, dacă va pierde primul meci. O să auzim că n-a mai rezistat și s-a dus să mai agațe niște milioane în zestrea frumoasă pe care a strâns-o de pe terenul de tenis, că are numai bani în cap, etc.

Eu cred că pofta de tenis, foamea de turnee, a împins-o pe Halep spre turneul care începe pe 17 martie la Miami. Repede, peste o săptămână. Cred ca Halep, la ce chef de turnee are, era în stare să joace și ieri , când a venit verdictul, la unul. 

Toată România și nu numai așteaptă să vadă dacă Halep mai poate sau nu și, greșit, o va judeca. Total greșit, cum a spus și managerul Virginia Ruzici, cea care i-a fost aproape lui Halep la cele mai tari momente din carieră. Ruzici a cerut clemență pentru Simona mai ceva ca avocații de la TAS. 

Să nu uităm că acest Tribunal de Arbitraj Sportiv nu prea a întors atât de evident decizii ca cea în care ITIA câștigase la scor prima bătălie cu Halep. E, uite că se poate, iar acest verdict poate schimba anumite lacune din legile antidoping ale tenisului. Și nu numai. Iar una poate fi legată de clasament. 

Halep a fost exlusă din clasament după un an, așa cum e scris în lege. Doar că verdictul venit după aproape un an și jumătate o întoarce pe Halep la momentul iulie 2023, la 9 luni de la suspendare. Atunci, Halep ieșise din top 50, dar era încă în top 100. Avea ceva puncte păstrate. Iar dacă ar fi jucat, putea să joace și să mai câștige altele. N-a fost lăsată, a fost judecată foarte târziu, iar acum WTA trebuie să intervină și să-i ofere Simonei un loc în clasament. De văzut ce loc. Va fi repusă unde era acum nouă luni, mai sus sau mai jos. Mai sus e puțin spre deloc,  probabil. 

În 2024, Halep mai are și un alt vis, să se bată pentru aur la Jocurile Olimpice de a Paris. Oricum, e orașul ei preferat. Pentru asta, Halep trebuie să fie între primele 400 din lume și să joace măcar un meci pentru naționala de tenis a României. Așadar, se poate, e o șansă să o vedem la Olimpiadă. 

Oricum, timpul nu mai poate fi dat înapoi, cum a reușit TAS în procesul lui Halep. Iar rezultatele din meciurile României vor rămâne așa cum s-au stabilit. Nu ne rămâme decât să-i urăn Simonei baftă multă. Acum , viitorul e tot ce trebuie să conteze pentru Halep. Trecutul apropiat de coșmar trebuie dat uitării. Și repede, deși e al naibii de greu.