Echipa Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, a obținut locul I la etapa județeană Cluj „Maratonul pentru Educație Antreprenorială”

Elevii de la Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu”, din Cluj-Napoca, au obținut premiul cel mare în cadrul semifinalei județene Cluj a concursului de planuri de afaceri “Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

Proiectul câștigător, “TransiTech”, dezvoltat sub coordonarea profesoarei Florentina Rusa, vizează crearea unei aplicații pentru digitalizarea biletelor și abonamentelor pentru transportul în comun.

Pe locul al doilea s-a clasat proiectul “Volunteer Now”, conceput de elevii Colegiului Național “Emil Racoviță”, coordonați de profesorul Rareș Damian. Acest proiect propune o aplicație intuitivă care face mai ușoară implicarea tinerilor în activitățile de voluntariat și ajută organizațiile non-guvernamentale și firmele să-și găsească voluntari.

Locul al treilea a fost ocupat de proiectul “Mak Performance Tunning”, inițiat de echipa de la Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu”, împreună cu profesoara coordonatoare Florentina Rusa. Proiectul constă în înființarea unui service auto, cu o aplicație dedicată care permite clienților să monitorizeze starea mașinii în timp real în service.

Cele trei echipe finaliste au fost recompensate cu premii în bani. Echipa de pe locul I a primit 3.000 de lei, cea de pe locul II a fost premiată cu 2.000 de lei, iar cea de pe locul III a primit 1.000 de lei. Toate echipele finaliste vor participa la marea finală din București.

Este totodată o premieră pentru Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, filiala Cluj, să organizeze semifinala județeană la Cluj-Napoca, aceasta a fost organizată în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Națională a Antreprenorilor. Programul urmează să se desfășoare în peste 20 de județe, cu finala programată pentru luna mai în București.