Luni seara va avea loc un protest pentru susținerea Justiției independente, la Cluj-Napoca. Organizatorii își propun să se deplaseze în marș prin oraș, cu punct de întâlnire la Monumentul Memorandiștilor. 

Luni seara va avea loc un protest pentru susținerea Justiției independente, la Cluj-Napoca. Organizatorii își propun să se deplaseze în marș prin oraș, cu punct de întâlnire la Monumentul Memorandiștilor. 

”În ultimii ani, conducătorii din România au simțit nevoia acută de a se implica în justiție, dar într-un mod negativ.

În anul 2017, 𝐠𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐮𝐬 𝐝𝐞 𝐆𝐫𝐢𝐧𝐝𝐞𝐚𝐧𝐮 a decis să dea celebra ordonanță 13 care a scos sute de mii de români în stradă și care prevedea ca neglijența în serviciu cu prejudiu sub 200 000 lei să fie trecută cu vederea.

În ianuarie 2019, 𝐠𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧𝐮𝐥 𝐏𝐒𝐃 s-a decis să emită o ordonanță pe amnistie și grațiere cu dedicație pentru membrii de partid.

În anul 2021, 𝐢𝐧𝐟𝐥𝐮𝐞𝐧𝐭̦𝐚 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐚𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚 𝐉𝐮𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐢 a continuat: miniștrii au fost numiți politic și unul dintre ei a fost demis pentru a satisface dorințele candidatului la președinția unui partid aflat la putere.

𝐉𝐮𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐭𝐚𝐜𝐚𝐭𝐚̆ prin: excluderea unui judecător implicat în viața educațională și profesională pentru niște videoclipuri din viața privată, iar un deputat asociat cu interlopii devine președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

𝘾𝙚 𝙣𝙚 𝙥𝙧𝙤𝙥𝙪𝙣𝙚𝙢?
Dorim realizarea unui 𝐦𝐚𝐫𝐬̦ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐉𝐮𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐈𝐧𝐝𝐞𝐩𝐞𝐧𝐝𝐞𝐧𝐭𝐞, adică fără implicare politică și punerea unor oameni competenți în poziții cheie.

Credem că o democrație nu poate funcționa 𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭 𝐬̦𝐢 𝐬𝐮𝐬𝐭𝐞𝐧𝐚𝐛𝐢𝐥 în acest mod și vrem ca opinia noastră să fie ascultată de către “cei de sus”.

Marșul va fi unul 𝐩𝐚𝐬̦𝐧𝐢𝐜, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐬𝐭𝐫𝐢𝐠𝐚̆𝐭𝐞, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐢𝐧𝐣𝐮𝐫𝐢𝐢 și se va desfășura în zona centrală a orașului Cluj-Napoca.

𝐓𝐫𝐚𝐬𝐞𝐮𝐥 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥: 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗:𝟎𝟎 bulevardul Eroilor (la Clopot) – piața Avram Iancu – piața Ștefan cel Mare – str Dorobanților – the Office – bulevardul 21 Decembrie 1989 – Regionala CFR – Sora și bulevardul Eroilor (la Clopot).

Marșul este limitat la 𝟏𝟎𝟎 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞, având în vedere situația pandemică”, anunță clujenii.