Precauții în consumul de carne de 1 Mai: Sfaturile celor de la Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor

Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a emis câteva recomandări importante pentru a asigura sărbătorirea fără incidente a zilei de 1 Mai, în special în ceea ce privește achiziționarea și consumul de carne tocată.

Într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, Paul Anghel a subliniat importanța acordării atenției aspectului produsului de carne tocată și a modului de etichetare. El a recomandat consumatorilor să nu cumpere produse preambalate neetichetate și să solicite informații clare privind data durabilității minime sau data limită de consum, precum și lista ingredientelor alergene.

La cumpărarea produselor din carne tocată, acordați atenție deosebită aspectului produsului! Urmăriți modul de etichetare. Nu cumpărați produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare a datei durabilității minimale/ datei limită de consum și a ingredientelor alergene. Refuzați produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare! Refuzați produsele din carne care nu au înscrisă, pe etichetă, data durabilității minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depășită!, a scris Paul Anghel, pe Facebook.

De asemenea, Anghel a avertizat asupra riscului de a cumpăra produse din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea sau modul de informare prin etichetare. În plus, consumatorii ar trebui să refuze produsele din carne care nu au înscrisă pe etichetă data durabilității minime sau data limită de consum, sau dacă aceasta este modificată sau depășită.

Aceste recomandări vin în contextul în care consumul de carne tocată este frecvent în perioada sărbătorilor precum 1 Mai, iar asigurarea calității și siguranței acestor produse este crucială pentru sănătatea consumatorilor.

ANPC încurajează consumatorii să fie vigilenți și să ia în considerare aceste sfaturi înainte de a achiziționa și consuma carne tocată sau alte produse alimentare, contribuind astfel la o sărbătorire sigură și plăcută a Zilei de 1 Mai.