ANALIZĂ | Mutările realizate pe piața transferurilor de adversarele lui CFR Cluj din Liga 1. Printre noii veniți se află un jucător care a evoluat tocmai în Vietnam. Un alt fotbalist a depășit 100 de apariții la formația sa din Serbia + Clubul care va testa cinci jucători de la academie și gruparea care s-a despărțit de un fundaș cu care a luat Cupa și Supercupa României

Cluj Live a analizat mutările făcute de adversarele lui CFR Cluj din Liga 1 în pauza competițională de iarnă.

CFR 1907 CLUJ

Până în acest moment, singurul transfer anunțat de campioana României pe pagina oficială de facebook este atacantul croat Anton Maglica (31 de ani), despre cariera căruia redacția noastră a publicat un amplu material pe 5 ianuarie 2023. Pe scurt, Maglica a mai fost antrenat de Dan Petrescu, a marcat peste 100 de goluri la seniori (dintre care 18 duble și trei hat-trickuri). În ceea ce privește plecările, feroviarii s-au despărțit de Japhet Muanza (21 de ani). Fundașul central cu cetățenie belgiană nu a prins niciun meci în actualul sezon. Mai mult, s-a aflat o singură dată pe banca de rezerve la un joc oficial al primei echipe, este vorba de remiza cu Universitatea Cluj, scor 1-1, obținută pe 20 octombrie 2022, în faza grupelor din Cupa României. Adus la începutul lunii octombrie, la formația secundă a vișiniilor, Muanza își va continua cariera la Apollon Smirnis (liga a doua din Grecia).

Foarte aproape de o plecare a fost și atacantul Emmanuel Yeboah (19 ani), însă pe o sumă importantă de bani, 2,2 milioane de euro, potrivit Gazetei Sporturilor. Fotbalistul ghanez a efectuat vizita medicală la Slavia Praga, iar cehii s-au răzgândit în ceea ce privește condițiile de transfer. Adică nu au mai dorit să-l cumpere definitiv din această iarnă, motivând că i-au descoperit o problemă la menisc lui Yeboah. Fosta adversară a lui CFR Cluj din grupele Conference League a propus împrumutul tânărului jucător până la vară, cu păstrarea opțiunii de cumpărare definitivă. Însă, conducerea din Gruia a refuzat această variantă, afirmând că Yeboah nu are nicio problemă de ordin medical. Drept dovadă, CFR a motivat faptul că Yeboah nu a lipsit de la niciun antrenament. În acest sezon, Yeboah a marcat 3 goluri și a oferit 2 pase decisive în 29 de apariții pentru clujeni în toate competițiile.

FCSB

În afară de plecarea lui Dumiter la Sepsi (detalii în capitolul dedicat lui Sepsi) și a lui Perianu la Chindia (detalii în capitolul dedicat lui FC Botoșani, unde a fost împrumutat în prima parte a sezonului), FCSB nu a realizat alte mutări. De altfel, cele două transferuri au fost anunțate pe facebook de cluburile unde au ajuns jucătorii, dar nu și de FCSB.

FARUL CONSTANȚA

Actualul lider din Liga 1, aflat la un punct peste a doua clasată CFR, a fost foarte activă pe piața transferurilor. Astfel, Farul i-a adus pe fundașul Rolandas Baravykas (27 de ani) și mijlocașii Mateus Barbosa (23 de ani), respectiv Nicolas Popescu (20 de ani). Baravykas a evoluat ultima dată la Universitatea Cluj (formație cu care se afla sub contract de la începutul acestui sezon), unde a strâns doar 4 apariții (toate în Liga 1). Baravykas are 33 de selecții, 2 goluri și o pasă de gol la naționala Lituaniei (pentru care a evoluat de cinci ori în 2022, în Liga Națiunilor). Barbosa a venit de la FC Botoșani, unde a fost utilizat de 15 ori în prima parte a sezonului. Brazilianul nu a înscris niciun gol, însă a oferit 2 pase decisive în prima etapă, într-o victorie de acasă împotriva Chindiei Târgoviște, scor 3-2. Popescu (fiul actualului președinte de la Farul și fost component al Generației de Aur, Gheorghe Popescu) a sosit de la FC Voluntari, unde a adunat doar 4 meciuri (în niciunul dintre ele nu a prins 90 de minute pe teren). Înainte de a merge la Voluntari, Nicolas Popescu a jucat tot la Farul.

La capitolul plecări, Farul a renunțat prima dată la serviciile lui Robert Moldoveanu (23 de ani). Atacantul cu trecut dinamovist a evoluat în 10 partide din acest sezon (7 dintre ele în campionat) și a marcat un gol (într-un 2-1 cu CS Mioveni, din etapa a 17-a). Următorul jucător care a trebuit să-și facă bagajele a fost Gabriel Torje (33 de ani), asta deși prestațiile sale nu au fost chiar atât de rele. Mijlocașul cu 57 de selecții și 12 goluri marcate în echipa națională a României (pentru care a jucat inclusiv la Euro 2016) a strâns 16 jocuri în sezonul curent, în care a marcat 3 goluri și a oferit 3 pase de gol. De asemenea, a mai plecat Jeremy Corinus (25 de ani). Mijlocașul francez a evoluat în 6 partide (4 dintre ele în Liga 1), fără să marcheze vreun gol. Corinus nu va rămâne fără echipă. A semnat cu Chindia Târgoviște, alături de care a plecat în stagiul de pregătire din Antalya.

RAPID BUCUREȘTI

Momentan, Rapidul nu a oficializat niciun transfer (și nici nu a anunțat vreo plecare), dar încearcă să descopere viitoare talente chiar din propria curte. Antrenorul Adrian Mutu va testa cinci jucători de la academia clubului în cantonamentul din Antalya. Este vorba de Bogdan Ungureanu (15 ani), Gabriel Gheorghe (16 ani), Codruț Sandu (16 ani), Alexandru Stan (17 ani) și Robert Bădescu (17 ani).

UNIVERSITATEA CRAIOVA

Singurul transfer anunțat oficial de formația deținută de Mihai Rotaru este Alexandru Ișfan (22 de ani). Mijlocașul a evoluat ultima dată la FC Argeș. Noul elev al antrenorului Eugen Neagoe (despre a cărui prezentare, Cluj Live a realizat o analiză) a evoluat în 23 de meciuri pentru piteșteni în acest sezon (21 dintre meciuri în Liga 1), a marcat 4 goluri și a contribuit cu pase la alte 4 goluri ale fostei sale echipe (una dintre ele chiar într-o victorie în fața Universității Craiova, 1-0 în etapa a 13-a).

Pe de altă parte, trupa din Bănie l-a trimis pe Eduard Florescu (25 de ani) înapoi la Botoșani. Mijlocașul ofensiv începuse sezonul cu 5 meciuri și 2 goluri în tricoul moldovenilor în Liga 1, după care a ajuns la Universitatea Craiova. Numai că oltenii l-au folosit în doar 3 partide (una dintre ele în campionat, cea împotriva FCSB-ului, câștigată cu 2-1, în etapa a 11-a). Ieri, pe pagina de facebook, Universitatea Craiova a anunțat transferul definitiv al jucătorului la FC Botoșani.

SEPSI SF. GHEORGHE

Câștigătoarea Cupei și a Supercupei României de anul trecut încă nu a comunicat vreo achiziție la nivelul lotului. Dar, a anunțat despărțirea de mijlocașii Cristian Bărbuț (27 de ani) și George Dragomir (19 ani). Bărbuț a fost folosit în 20 de partide de antrenorul Cristiano Bergodi și a oferit două pase de gol (în victoria cu FC Botoșani, scor 7-0, din etapa a 11-a). Cât despre Dragomir, tânărul jucător nu a prins nicio partidă în Liga 1, ci doar una în turul trei preliminar din Conference League, când Sepsi a fost învinsă 3-1 de Djurgardens (suedezii s-au impus la același scor și în prima manșă). În meciul care a însemnat eliminarea lui Sepsi din Europa, Dragomir a jucat 2 minute.

PETROLUL PLOIEȘTI

Lupii galbeni au realizat două mutări. L-au adus pe atacantul Robert Moldoveanu (23 de ani), despre a cărui plecare de la Farul am scris mai sus, apoi au bătut palma cu Stefan Purtic (25 de ani). Mijlocașul sârb a strâns 18 apariții (17 dintre ele în prima ligă din țara natală) și a oferit o pasă de gol pentru FK Vozdovac în acest sezon. La Vozdovac, Purtic a ajuns în stagiunea 2020-2021, iar până la venirea în România a jucat în total în 101 meciuri, a dat 6 goluri și a oferit 7 pase decisive.

FC VOLUNTARI

Asemeni Farului, și Voluntari a realizat mai multe transferuri. Ilfovenii au început încă dinaintea Crăciunului, când s-au înțeles cu Rúnar Már Sigurjonsson (32 de ani), mijlocașul islandez care a cucerit de două ori titlul (2021, 2022) și o dată Supercupa României (2022) cu CFR Cluj. La formația din Gruia, de care s-a despărțit în luna iulie a anului trecut (și până la venirea la Voluntari nu a avut niciun angajament), Sigurjonsson a strâns 37 de meciuri, a marcat 8 goluri și a dat 4 pase de gol. Apoi, trupa antrenată de Liviu Ciobotariu l-a luat de la FCSB pe Andrei Dumiter (23 de ani). Atacantul a jucat în 27 de partide (5 dintre ele în sezonul actual) pentru roș-albaștri (al căror tricou l-a îmbrăcat timp de un an și jumătate), a înscris 3 goluri și a oferit o pasă de gol.

În schimb, Voluntari s-a despărțit de mijlocașii Nicolas Popescu (detalii mai sus, la capitolul dedicat Farului) și Omar Govea (26 de ani), și de fundașul central Cosmin Achim (27 de ani). Dintre aceștia, Achim a prins cel mai important sezon din istoria de 12 ani a lui FC Voluntari. În stagiunea 2016-2017, sub comanda antrenorului Claudiu Niculescu, Achim a cucerit Cupa și Supercupa României alături de ilfoveni. Achim evolua din 2014 la FC Voluntari, unde a bifat 145 de partide, a marcat 12 goluri și a dat o pasă de gol. 9 meciuri și unde gol marcat le-a înregistrat în sezonul curent. Nu în ultimul rând, Govea va fi împrumutat timp de un an în Mexic (țara sa natală), la Monterrey (prima ligă), club care va avea și opțiunea de cumpărare definitivă după expirarea perioadei de împrumut. În prima parte a sezonului 2022/2023, Govea a îmbrăcat de 12 ori tricoul lui FC Voluntari, a înscris un gol și a oferit o pasă de gol (ambele în victoria cu CS Mioveni, scor 3-1, din etapa a 13-a).

FC HERMANNSTADT

Una dintre cele mai interesante echipe din acest sezon (echipă care s-a întors în Liga 1 după un an petrecut în al doilea eșalon), având în vedere că terminase anul pe loc de play-off (după un 1-0 la Cluj împotriva campioanei CFR), a anunțat până acum o singură mutare. Este vorba despre Cristian Bărbuț, jucător aflat ultima dată la Sepsi (detalii mai multe în capitolul dedicat lui Sepsi).

Din păcate, trupa din Sibiu a fost penalizată cu 9 puncte înainte de Crăciun, și a coborât pe locul 9. Însă, oficialii lui Hermannstadt au anunțat pe facebook faptul că vor face tot posibilul pentru recuperarea punctelor prin intermediul instanțelor abilitate.

”Situația este una regretabilă, însă noi ne permitem să o catalogăm ca fiind una 100% nemeritată și injustă. Depunctarea ne-a fost dictată de către Administrația de Monitorizare Financiară a FRF, fără să se țină cont de noul plan de reorganizare A.F.C.Hermannstadt. Vă reamintim că acest nou plan a fost aprobat săptămâna trecută de către Tribunalul Sibiu și a intrat deja în aplicare. Prin urmare, îi asigurăm pe toți suporterii FCH și pe iubitorii fotbalului sibian că vom lupta până la ultima resursă legală și morală pentru a recupera această pierdere grea! Este vorba despre munca staff-ului administrativ, staff-ului tehnic și mai ales a acestor fotbaliști minunați care ne-au făcut pe toți să fim atât de mândri! Sunt puncte muncite din greu, la care nu vom renunța sub nici o formă! Nu ne batem joc și nu vom permite nimănui să facă așa ceva! Știm că avem dreptate și este o chestiune de timp până când inclusiv Tribunalul de Arbitraj Sportiv (T.A.S.) din Lausanne, Elveția, ne va recunoaște acest fapt!”, transmitea Hermannstadt într-un comunicat oficial din 22 decembrie 2022.

Tot într-un comunicat, din 29 decembrie 2022, Hermannstadt a lăsat de înțeles că sunt șanse mari ca Dani Coman să revină în funcția de președinte. În luna august a anului trecut, fostul portar de la Rapid și FC Brașov demisionase din cauza problemelor financiare cu care se confrunta echipa la vremea respectivă.

FC U CRAIOVA 1948

Până acum, echipa finanțată de Adrian Mititelu a adus un singur jucător, pe Matheus Mascarenhas (23 de ani). Fundașul stânga are dublă cetățenie, braziliană (el fiind născut în Brazilia) și portugheză. Contractul semnat este valabil până la finalul acestui sezon și poate fi prelungit încă doi ani în funcție de evoluțiile lui Matheus. Noul jucător al oltenilor a evoluat ultima dată în țara natală, la Confiança (liga a treia). La fosta sa formație a bifat 44 de partide și a marcat un gol în sezonul actual. Cea mai importantă gruparea la care a jucat este Fluminese (prima ligă braziliană), unde a strâns 6 meciuri și a punctat o dată în intervalul 2017-2019.

FC ARGEȘ

Piteștenii s-au despărțit recent de Alexandru Ișfan (detalii în capitolul dedicat Universității Craiova). Însă, au anunțat pe pagina de facebook aducerea mijlocașului Mimito Biai (25 de ani) și a fundașului central Lucas Brendon (27 de ani). Biai este originar din Guineea-Bissau și a jucat în prima jumătate a acestui sezon în campionatul bulgar, pentru Cherno More Varna. A adunat 18 partide și a oferit 2 pase de gol. Brendon s-a născut în Brazilia. Ultima dată a îmbrăcat tricoul formației vietnameze Ho Chi Minh City FC, unde a strâns 22 de meciuri și a oferit o pasă de gol în perioada 2021-2022.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE

Formația pregătită de Toni Petrea s-a despărțit de mijlocașul Juan Pablo Passaglia (33 de ani) și de fundașul central Constantin Dima (23 de ani). Născut în Argentina, Passaglia își va continua cariera în țara natală, la Argentino Agropecuario. În prima jumătate a sezonului, jucătorul care a mai trecut pe la Poli Iași și UTA Arad a fost folosit în 18 partide. În schimb, Dima a jucat în doar 4 meciuri (3 în Cupa României, unul în Liga 1).

La capitolul veniri, Chindia i-a adus pe Jeremy Corinus (vezi mai multe detalii în capitolul dedicat Farului, echipă unde a jucat ultima dată) și Ovidiu Perianu (20 de ani). Ultimul a început sezonul la Botoșani, sub formă de împrumut de la FCSB. Mijlocașul a evoluat în 13 meciuri (12 dintre ele în Liga 1), fără să marcheze vreun gol.

FC BOTOȘANI

Formația finanțată de Valeriu Iftime i-a transferat pe Eduard Florescu (vezi detalii în capitolul dedicat Universității Craiova), George Dragomir (vezi detalii în capitolul dedicat lui Sepsi) și Cătălin Golofca (32 de ani). La fel ca în cazul lui Dragomir, atacantul a evoluat ultima dată tot la Sepsi, însă și-a încheiat angajamentul înainte de intrarea în vacanța de iarnă. Pentru covăsneni, Golofca a strâns în acest sezon 17 meciuri (11 dintre ele în Liga 1) și 2 goluri marcate. Golofca a mai evoluat la Botoșani între anii 2016 și 2017, respectiv 2018 și 2019.

În ceea ce privește despărțirile, în afară de Perianu (despre care am dat detalii în capitolul dedicat Chindiei) au mai plecat mijlocașii Marian Obedeanu (22 de ani), Yabcouba Sylla (32 de ani), Elad Shahaf (24 de ani) și Andrei Tîrcoveanu (25 de ani). Obedeanu a fost folosit într-o singură partidă în stagiunea curentă, și anume în cea cu FCSB (0-2, în faza grupelor din Cupa României). Născut în Franța, Sylla a adunat 16 meciuri în prima jumătate a sezonului, fără să dea vreun gol. De asemenea, israelianul Shahaf a jucat în 14 partide și a dat o pasă de gol (în victoria cu FC U Craiova, 1-0, din etapa a 14-a). Tîrcoveanu a jucat în 12 meciuri din acest sezon și a oferit o pasă de gol.

FC UNIVERSITATEA CLUJ

Deocamdată, singurii jucător de care Șepcile Roșii s-au despărțit în mod oficial în această pauză competițională este Florin Purece (31 de ani). Mijlocașul a strâns, în prima parte a sezonului 2022/2023, 16 meciuri și a oferit o pasă de gol (în victoria cu Alexandria, 4-0, din faza grupelor a Cupei României). ”U” Cluj urmează să mai anunțe și alte despărțiri, potrivit ultimei declarații date de directorul sportiv Gabriel Giurgiu, în ziua prezentării lui Ioan Ovidiu Sabău ca director tehnic. De asemenea, ”U” Cluj renunțase inițial la serviciile lui Romario Pires (33 de ani), dar a revenit asupra deciziei după plecarea antrenorului Eugen Neagoe.

Pe de altă parte, cel mai recent transfer făcut de ”U” Cluj este Dorinel Oancea (25 de ani). Fundașul dreapta a venit de la CS Mioveni, unde a adunat 22 de meciuri (19 dintre ele în Liga 1) în prima parte a sezonului. Înaintea pauzei competiționale, studenții au mai perfectat aducearea fundașului Andrei Miron (28 de ani, DETALII AICI) și a atacantului Ianis Stoica (20 de ani, DETALII AICI).

UTA ARAD

Bătrâna Doamnă s-a despărțit de atacantul Orhan Ademi (31 de ani) și de mijlocașul Florentin Matei (29 de ani). Ultimul a strâns 14 meciuri în prima parte a sezonului (12 dintre ele în Liga 1). La rândul său, Ademi, jucător născut în Elveția, a evoluat în 9 meciuri din actuala stagiune (8 dintre ele în Liga 1). Cât despre veniri, cea mai recentă este a lui Romario Benzar (30 de ani). În prima parte a sezonului, fundașul dreapta a strâns 7 meciuri pentru Farul Constanța (6 dintre ele în Liga 1). De asemenea, au mai sosit Willie Barbosa (29 de ani) și Stefan Milosevic (27 de ani). Originar din Brazilia, Barbosa a fost legitimat ultima dată în Bolivia, la clubul Wilstermann, unde a jucat în 25 de meciuri, a dat 4 goluri și a oferit o pasă decisivă. Milosevic s-a născut la Belgrad (capitala Serbiei), iar ultima dată a evoluat pentru Podgorița (Muntenegru), unde a prins 20 de meciuri, a înscris 5 goluri și a oferit 3 pase de gol în prima jumătate a stagiunii 2022/2023.

CS MIOVENI

În afară de plecarea lui Oancea (detalii la capitolul dedicat lui ”U” Cluj), CS Mioveni nu s-a despărțit de alți jucători. În ceea ce privește venirile, ieri, pe pagina oficială de facebook, ultima clasată din Liga 1 a anunțat că va aduce 6-7 jucători cu experiență săptămâna viitoare. Tot atunci urmează să fie numit un antrenor cu licența PRO. Deocamdată, antrenamentele sunt conduse de preparatorul fizic Vlad Țăran. În acest sezon, unul în care a câștigat un singur meci și a pierdut 14 (deci, cele mai puține victorii și cele mai multe eșecuri din Liga 1), Mioveni a avut trei antrenori, și anume Alexandru Pelici (cel care a promovat echipa în Liga 1, apoi a salvat-o de la retrogradare în sezonul care a urmat, record unic în istoria lui CS Mioveni), Flavius Stoican și Marius Stoica (alături de care Mioveni era, la un moment dat, liderul neînvins al Ligii secunde, asta în sezonul 2019-2020).

CLASAMENT LIGA 1 LA FINALUL ANULUI 2022:

Farul Constanța – 45 de puncte

CFR Cluj – 44 de puncte

FCSB – 38 de puncte

Rapid – 38 de puncte

Universitatea Craiova – 38 de puncte

Sepsi – 32 de puncte

Petrolul – 30 de puncte

FC Voluntari – 26 de puncte

Hermannstadt – 24 de puncte (după o penalizare de 9 puncte)

FC U Craiova – 23 de puncte

FC Argeș – 23 de puncte

Chindia – 21 de puncte

FC Botoșani – 21 de puncte

”U” Cluj – 19 puncte

UTA Arad – 19 puncte

Mioveni – 9 puncte

Dacă v-a plăcut materialul, nu ezitați să vă abonați la pagina de facebook Cluj Live și la canalul de youtube Cluj Live pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Articolul precedentSPECIAL | Momente glorioase trăite de Dan Petrescu alături de regretatul Gianluca Vialli. Tehnicianul lui CFR Cluj presimțea că se apropie ziua despărțirii de fostul său coechipier și antrenor
Articolul următorFlorinel Mitrea își va continua cariera în Liga a 2-a. Va fi antrenat de un fost golgheter și tehnician al Universității Cluj
Popa Robert
Experiență profesională:Editorialist, reporter, producător și realizator de emisiuni la Cluj Live, 24 octombrie 2022 - prezentRedactor la Povești din Sport, 12 februarie 2018 - prezentReporter la Prima Sport (în trecut Look Sport, respectiv Look TV), 23 ianuarie 2018 - 12 septembrie 2022Corespondent al redacției de sport Prima TV București, 1 martie 2021 - 12 septembrie 2022Producător al emisiunii Look Sport Special, 1 februarie 2021 - 12 septembrie 2022Producător al emisiunii Rezumatele etapei Ligii 1, 1 decembrie 2020 - 12 septembrie 2022Reporter la Ziua de Cluj, 6 iulie 2016 - 8 ianuarie 2018Realizator al emisiunii sportive ZIUAlive, 19 februarie 2017 - 29 mai 2017Invitat al emisiunii ”1 la 1”, de la Realitatea FM Cluj, 17 iulie 2017 - 8 ianuarie 2018Redactor la CityNews Cluj, 8 aprilie 2019 - 6 august 2019Redactor la Elita României, 18 martie 2019 - 10 februarie 2020Redactor colaborator la Gazeta Sporturilor, 8 ianuarie 2018 - 31 ianuarie 2018; februarie 2019Alte publicații unde am scris: La Masa Verde (2014 - 2016), Cunoașterea e putere (2015 - 2016), Casiansoneriu.ro (2018 - 2020), Fotbal pe Afiș (2021 - 2022), Presa Locală (2016)Stagii de practică: Radio RenaștereaStudii:Absolvent al Liceului Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, secția Științe Sociale, în anul 2013În 2019 mi-am susținut lucrarea de licență în jurnalism ”Activitatea lui Miodrag Belodedici, reflectată în presă” la Facutatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), din cadrul UBB ClujCărți publicate:Belodedici: Românul care a triumfat de două ori în Cupa Campionilor Europeni (Editura Accent, Cluj-Napoca, 2020)Inima-i diamantul timpului: Versuri de reflecție, cu o temă aparent simplă, dar esențială, aceea de valorizare a timpului (Editura Ecou Transilvan, Cluj-Napoca, 2023)Personalități intervievate:Fotbal: Ioan Ovidiu Sabău, Miodrag Belodedici, Mircea Dridea, Emeric Dembrovschi, Emeric Ienei, Ioan Onacă, Dan Petrescu, Cristian Pustai, Dani Coman, Ionuț Popa, Costel Enache, Gabriel Paraschiv, Gabriel Giurgiu, Billel Omrani, Ciprian Deac, Antonio Semedo, Cosmin Tilincă, Lucian Goian, Maximilian Nicu, Dan Nistor, Remus Câmpeanu, Erik Lincar, Rică Răducanu, Arman Karamyan, Artyom KaramyanBox: Francisc Vaștag, Ilie Captari, Victor Lupo, Mihai Leu, Valentin SilaghiFormula 2: Mihai MarinescuHandbal: Flaviu Sâsâeac, Radu Lazăr, Horațiu Gal, Alin Bondar, Liviu HossuSkandenberg: Gabriel Popescu, Florian LazărTenis: Horia TecăuBaschet: Mircea Cristescu, Mihai Silvășan, Kyndall Dykes, Vlad Moldoveanu, Ousmane Barro, Rolland Torok, Tudor Jucan, Nandor Kuti, Branko CuicKickbox: Mircea Mitroescu, Ciprian SoraJudo: Florin BerceanMuzică: David DeajFizică: Claudiu TănăseliaCiclism: Ștefan ArseneJurnalism: Cornel Pumnea, Mihai Mironică, Ovidiu Ioanițoaia, Răzvan TomaIstorie: Cornel JurjuAlte informații:Premiu pentru participarea la concursul județean de poezie ”Versuri pentru suflet”, organizat de Biblioteca Județeană Cluj, în anii 2021 și 2022. Locul 2 pe județul Cluj la același concurs, în 2023Am participat la cursurile de acordare a primului ajutor, organizate de SMURD, în Cluj-Napoca, pe 14 ianuarie și 9 septembrie 2023Colaborator al Anuarului presei clujene în anii 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022Site personal: www.robertpopanews.wordpress.comAdresă de e-mail: robertpopa1994@gmail.com